Lite av varje

Lite av varje

Sportlov del 1

Livet i stortPosted by Johan Wed, March 03, 2010 23:04:05
Denna vecka så har T sportlov och jag har varit ledig Tis och Ons så vi har provat att göra lite roliga saker. På Lörd så var M & I på besök och vi käkade lite mat och kollade inför semestern. Vi gjorde Grekisk pytt och chockladfondant.

Grekisk Pytt i panna
För 8 pers

1 kg fläskfile (strimlad)
2 kg klyftad potatis
1 st palsternacka
2 röda lökar
2 röda paprikor
1 förp fetaost
8-10 soltorkade tomater

Marinad till filèn:
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl olja (ej olivolja)
2 tsk sambal oelek
4 msk soja
½ msk riven ingefära
salt och peppar

Låt köttet ligga i marinad över natten

Lägg potatisen och palsternackan i en långpanna och stek den i ca 15-20 minuter. Strö sen över filén och löken, paprikorna och dom soltorkade tomaterna och stek ca 15 minuter till. När det är ett par minuter kvar så stö över fetaosten, sen är det bara att avnjuta med en klick tzatsiki till.

Måndag så gjorde jag Picatastekt fläskkotlettrad med het tomatsås.

Portioner: 4

8 tunna skivor urbenad fläskkotlett
4 ägg
1 krm paprikapulver
1/2 msk vetemjöl
3 dl riven västerbottensost
salt och peppar
olja och smör till stekning

Tomatsås
En Tetra med ICA´s krossade tomater med chili
2 paprikor
1 lök
1 vitlökslkyfta
½ mango
en bit ananas

Gör så här
1. Vispa ihop ägg, paprikapulver, vetemjöl och ost till en smet.
2. Tillsätt lite salt och peppar.
3. Vänd fläskkotletterna i lite mjöl, och därefter i picatasmeten.
4. Stek i olja och smör tills de fått en gyllenbrun färg.
5. Skala lök och vitlök, finhacka löken och krossa vitlöken.
6. Fräs löken och vitlöken i olivolja utan att den tar färg.
7. Tillsätt paprika mango och krossade tomater med chili.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Låt såsen puttra på svag värme i 30 minuter och mixa den med en stavmixer så den blir slät.
10. Servera med ris


  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post74