Lite av varje

Lite av varje

Ny blogadress

Livet i stortPosted by Johan Wed, April 28, 2010 09:18:35
Ny adress blog.freeze.se

  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post77

Lite bilder på våra barn

Livet i stortPosted by Johan Fri, April 23, 2010 00:01:05


  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post76

Helgmat

MatPosted by Johan Sat, March 27, 2010 21:10:26
Dag så var det dax att laga något som jag och T funderat på en stund.... Tacohamburgare med pommes.
++++ av mig och T
+++++ av Miccan
500g nötfärs
½ finhackad lök
1 påse tacokrydda
1 ägg
blanda ihop allt och forma till burgare stek och servera med bröd, sallad, lök och skivad saktgurka mm
Sen fann jag ett recept på snacks för ett par dagar sen på en blogg som vi testade.
Köp naturella nötter av valfri sort Blanda
1 msk råsocker
1msk honung
1 msk vatten
och sambal olek efter tycke och smak (jag tog en knivsudd men det blev lite för lite)
Rosta dom i ugn på 225g i ca 20 min rör om men jämna mellanrum.
+++++ fick detta snacks av både mig och Miccan

  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post75

Sportlov del 1

Livet i stortPosted by Johan Wed, March 03, 2010 23:04:05
Denna vecka så har T sportlov och jag har varit ledig Tis och Ons så vi har provat att göra lite roliga saker. På Lörd så var M & I på besök och vi käkade lite mat och kollade inför semestern. Vi gjorde Grekisk pytt och chockladfondant.

Grekisk Pytt i panna
För 8 pers

1 kg fläskfile (strimlad)
2 kg klyftad potatis
1 st palsternacka
2 röda lökar
2 röda paprikor
1 förp fetaost
8-10 soltorkade tomater

Marinad till filèn:
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl olja (ej olivolja)
2 tsk sambal oelek
4 msk soja
½ msk riven ingefära
salt och peppar

Låt köttet ligga i marinad över natten

Lägg potatisen och palsternackan i en långpanna och stek den i ca 15-20 minuter. Strö sen över filén och löken, paprikorna och dom soltorkade tomaterna och stek ca 15 minuter till. När det är ett par minuter kvar så stö över fetaosten, sen är det bara att avnjuta med en klick tzatsiki till.

Måndag så gjorde jag Picatastekt fläskkotlettrad med het tomatsås.

Portioner: 4

8 tunna skivor urbenad fläskkotlett
4 ägg
1 krm paprikapulver
1/2 msk vetemjöl
3 dl riven västerbottensost
salt och peppar
olja och smör till stekning

Tomatsås
En Tetra med ICA´s krossade tomater med chili
2 paprikor
1 lök
1 vitlökslkyfta
½ mango
en bit ananas

Gör så här
1. Vispa ihop ägg, paprikapulver, vetemjöl och ost till en smet.
2. Tillsätt lite salt och peppar.
3. Vänd fläskkotletterna i lite mjöl, och därefter i picatasmeten.
4. Stek i olja och smör tills de fått en gyllenbrun färg.
5. Skala lök och vitlök, finhacka löken och krossa vitlöken.
6. Fräs löken och vitlöken i olivolja utan att den tar färg.
7. Tillsätt paprika mango och krossade tomater med chili.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Låt såsen puttra på svag värme i 30 minuter och mixa den med en stavmixer så den blir slät.
10. Servera med ris


  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post74

Söndagens middag blev Räkpasta

MatPosted by Johan Sun, February 21, 2010 17:50:52

Räkpasta 2 port:
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk hummerfond
1 tsk kaviar
en skvätt vitt vin
1 burk räk/ kräftstjärtar i lag
dill
citronpeppar
salt
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i en stekpanna tills de är lagom mjuka. Slå över mjölk och grädde. Smaksätt med fond, kaviar, vin och kryddor. Låt detta koka ihop någon minut, Rör sedan ned räkorna och kokt pasta.

  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post73

Tilde Potpurri

TildePosted by Johan Sat, February 20, 2010 21:14:33


  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post72

Albin potpurri

AlbinPosted by Johan Sat, February 20, 2010 20:57:59



  • Comments(1)//blogg.freeze.se/#post71

Fy fan för vinterkräksjukan

Livet i stortPosted by Johan Sat, February 20, 2010 00:05:10
T fick kräksjukan förra fredagsnatten och A fick den på Tis kväll och idag så skulle T följa med Farmor och Farfar till Borlänge och hälsa på Gert och hon skulle sluta tidigare från skolan. Morgonen började med att Miccan väckte mig 04.00 och sa att hon spyr och lägger sig på soffan 07.00 ringde klockan och jag och T gick upp åt frukost och åkte till skolan, sen åker jag hem och ger A mat och Miccan blir bara sämre och sämre. När jag vid 11 tiden provar sva ner A så kommer Farfar och talar om att det inte blir någon Borlänge resa för farmor ligger hemma och spyr :( jag gick till skolan och hämtade t iom att det inte far så brottom längre att komma iväg och där möttes jag av T som vunnit dragningen av Trulle och han såg fram imot att åka på resa till Dalarna... hon tog det rätt så bra och jag föreslog att hon skulle åka till Östmark istället och basta. Hon kommer att vara där tills på Sön då jag ska hämta henne och det är bara att hoppas att hon inte kommer få denna sjuka igen.
75% av våran familj ar nu spytt så det är bara jag kvar och det är bara att hoppas att jag klarar mig denna gång.

/J

  • Comments(1)//blogg.freeze.se/#post70

Söndagmiddag i Östmark

Livet i stortPosted by Johan Sun, January 24, 2010 20:40:41
Idag så skulle vi upp till Östmark och hämta T och då skulle vi få mat och det tackar man ju inte nej till. Jag fann ett recept på Ananaspaj på en matblog för nånn vecka sen som vi slängde ihop och till detta så serverade vi vaniljglass och WOW så gott det blev... har ni en ananas till övers och 30 minuter så testa denna paj.

Knäckig ananaspaj.

150 gram smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 350 gram färsk ananas (eller burk)

Smält smöret och blanda i alla ingredienserna. Lägg ananasen i en pajform och försök fördela smeten jämt över. Grädda i ugnen 200 grader i ca. 20-30 minuter.




  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post69

Göteborgshelgen

MatPosted by Johan Fri, January 15, 2010 09:55:02

Vill bara berätta om maten vi gjorde i lördags hos Vånka & Conny...

Gudfaderns pasta hette den och var helt OK

500g Penne pasta
400 g lövbiff i strimlor
smör till stekning
1 hackad gul lök
2 st tunt skivade vitlöksklyftor
300 g champinjoner
5 msk tomatpuré
5 dl grädde
salt och nymalen peppar
1 st kruka persilja
2 st grabbnävar riven parmesan eller liknande

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får fin yta.

3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. i med tomatpurén och sen köttet, rör ihop lite och sedan är det gräddags.

4. Krydda nu med salt och peppar!

5. Låt det nu småputtra i 5 minuter.

6. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör i persilja och parmesan blanda allt och hugg in!

Smaklig spis... /J


  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post68

Lunch vid Tössestugan

Livet i stortPosted by Johan Fri, January 08, 2010 22:14:02
Stannade till på vägen ner till Göteborg och lunchade och solen sken och snön blixtrade så vit och fin och det var ca -15

  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post66

Nyår med mat och goda vänner

MatPosted by Johan Sat, January 02, 2010 23:10:28
Sitter här vid datorn och ska återge nyår.
Vi hade bjudit Anders & Viktoria Inge & Malin.
Anders hade älgfilé i frysen och var till Toria och beställde färsk hummer så jag kokade hummersoppa som vi hade till förrätt. (Recepten kommer nedan)

Till huvudrätt så lagade vi Älgfilé och potatiskaka och Balsamicosås med en sallad till och Grekiskt lantbröd och hemgjort smör smaksatt med soltorkade tomater.
Efterrätten stod Malin för och hon hade gjort en Parfait med jordgubbssås och chockladdoppade jordgubbar. Mmm

Efter att vi ätit så spelade vi Absolut överens
som vi hade fått av tomten i julklapp smiley
Det var ett superkul spel som jag verkligen kan rekomendera.
12 slaget stod vi i gatan och tittade på när raketerna lyste upp himlen och en och annan thaiballong steg mot skyn. Vi hade inga raketer själv när jag tycker att det är ett dumt sätt att göra av med pengar och synd om alla hundar som är rädda.


Recept på hummersoppa för 6 pers.
1 st hummer
2 st vitlöksklyftor
2 st chili
4 msk tomatpure
6 msk hummerfond
10 dl vatten
4 dl grädde
3 msk soja
1 knippe basilika
1 st lime
Lite balsamico och olivolja till marinering av kött
50g gravad lax i tärningar

Gör så här

1. Krossa vitlök och stek i panna med skalad och urkärnad chili tillsammans med tomatpuré och skalen från hummern.

2. Häll på vatten och hummerfond och strimla i basilikan .

3. Låt småputtra i ca 30 minuter för att alla smaker ska komma fram.

4. Häll på grädde, soja och pressa 1 lime i soppan.

5. Sila sedan soppan.(Hit kan man göra dagen innan)

6. Marinera köttet i olivolja och balsamvinäger.

7. Lägg köttet och laxen i tallriken och häll sen på med soppa och toppa med en kvist basilika.

Älgfilén stektes i ung på 125 grader tills innertempen visade på 57 grader virade in den i folie och fick vila i 20 minuter.

M gjorde potatiskakan och den innehöll

Potatis

Palsternacka

Morot

Schalottenlök

Ost

Salt Peppar

Smält Smör med pressad vitlök i.

Gör den dagen innan och efter att den stekt klart så sätt den i press, skär den i portionsbitar när den kallnat. Sen är det bara att värma på 200° då blir det en knaprig yta.

Balsamicosåsen
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk strösocker
2 msk tomatpuré
5 msk balsamvinäger
5 dl rött vin
5 msk kalvfond
2 tsk maizena majsstärkelse
25 g smör
2 krm salt

Sätt ugnen på 200°. Lägg vitlöken i en
oljad form. Rosta den 20 min.
Smält socker med tomatpuré i en kastrull. Tillsätt vitlöksklyftor,
vinäger, rödvin och kalvfond. Låt det koka ihop utan lock tills det
återstår ca 4 dl.
Sila bort vitlöksklyftorna och häll tillbaka såsen i kastrullen. Red av
med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Rör ner smör och smaka av
med salt.

  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post64

Voddler dragningen

Livet i stortPosted by Johan Sun, December 20, 2009 21:40:51
Nu har jag och M dragit vinnarna av alla dom 4 som skrivit och vinnarna är....
Patrik Rådström och Jonas Ek.
Patrik och Jonas skriv eran e-mail så skickar jag inviten till er.


  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post60

Lucia...

TildePosted by Johan Sun, December 13, 2009 18:48:55
Idag så åkte vi upp till Östmark och hämtade hem våran dotter som gick Lucia för oss när vi kom hem, sen drack vi kaffe och åt lussebullar.


  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post59

Spotify & Voddler

ÖvrigtPosted by Johan Sun, December 13, 2009 11:00:25
Dessa underbara och lagliga sätt att lyssna på musik och se på film.

Och nu är det så att jag har 2 st invite till övers så skriv här varför just du skulle ha en invite till denna filmtjänst så ska jag och M utse vilka som ska få dom. Tävlingen pågår till 18/12 Vinnarna utses på bloggen Sön 20/12

Sen har jag även 3 st invites till musiktjänsten Spotify för dom som vill ha.

  • Comments(6)//blogg.freeze.se/#post58

Träningsvärk...

Livet i stortPosted by Johan Tue, September 29, 2009 20:35:22
tränade med gubbgänget på lördagmorronen och kände hur trött jag blev men träningsverken värkade inte infinna sig men på kvällen så började jag minsann bli stel... söndagen var en pina måndag lika så fick tankar om att göra livet kort men valde att prova lite till och idag så har det släppt lite och jag har varit ute på en löprunda så får vi se hur det går.... var så länge sen jag sprang så jag måste igång med detta igen. /Johan

  • Comments(1)//blogg.freeze.se/#post45

Träning...

ÖvrigtPosted by Johan Sat, September 05, 2009 18:06:42
Idag har jag varit och kört ett träningspass med Sofia och gubbarna med stepup-bräda och skivstång och allt.... jag känner redan nu att jag kommer ha ont i mina muskler i ett par dagar framöver. Om ett par månader så kommer mitt träningspass se ut mer så här smiley


  • Comments(3)//blogg.freeze.se/#post43

Peter & Åsa bilder

FotoPosted by Johan Mon, August 24, 2009 22:39:46

Dessa bilder passar bäst i 30X30 cm så jag hoppas att dom blir OK.

  • Comments(1)//blogg.freeze.se/#post40

Tack alla nära och kära

AlbinPosted by Johan Sun, August 23, 2009 21:17:30
Tack för att ni kom och uppvaktade Albin på hans dopdag och för alla fina presenter och pengar han fick./Johan

  • Comments(2)//blogg.freeze.se/#post39

Dage D som i dop

AlbinPosted by Johan Sat, August 22, 2009 23:58:42
Imorron kommer Albin att döpas i Östmarks kyrka och vi kommer att vara på Åsbyvallen efteråt och äta lite mat och ta en kopp kaffe. Vi har gjort Kycklingsallad och Kasslersallad, mamma B har bakat bröd och vi har gjort philadelphiarutor i långpanna åt ca 50 pers.

Nedan kommer receptet.

Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 tsk stött kardemumma
100 gram philadelphiaost

Gör såhär:
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig.Fördela fyllningen i ca 35 klickar medn hjälp av 2 tsk (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen

  • Comments(0)//blogg.freeze.se/#post38
Next »