Lite av varje

Lite av varje

Dage D som i dop

AlbinPosted by Johan Sat, August 22, 2009 23:58:42
Imorron kommer Albin att döpas i Östmarks kyrka och vi kommer att vara på Åsbyvallen efteråt och äta lite mat och ta en kopp kaffe. Vi har gjort Kycklingsallad och Kasslersallad, mamma B har bakat bröd och vi har gjort philadelphiarutor i långpanna åt ca 50 pers.

Nedan kommer receptet.

Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 tsk stött kardemumma
100 gram philadelphiaost

Gör såhär:
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig.Fördela fyllningen i ca 35 klickar medn hjälp av 2 tsk (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.